Ροή

Γεμιστό ψωμί

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
Υλικά

* 1 μπαγκέτα
* 1 πακέτο τυρί Φιλαδέλφεια
* 1 πιπεριά Φλωρίνης
* 1 καρότο
* Μερικές πράσινες ελιές
* Λίγη κάπαρη
* Μερικά αγγουράκια τουρσί
* 1 αυγό σφικτό




Ετοιμασία

1. Κόβουμε την μπαγκέτα σε 2 κομμάτια κατά μήκος, την ανοίγουμε στην μέση και βγάζουμε όλη την ψίχα πολύ καλά.
2. Αφήνουμε το τυρί για 2 ώρες έξω από το ψυγείο.
3. Βράζουμε την πιπεριά για λίγα λεπτά (να μαλακώσει λίγο), ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά μας (πιπεριά, καρότο, ελιές, αγγουράκια τουρσί, αυγό), ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε την κάπαρη, το τυρί (το πατάμε πρώτα με το πιρούνι να λιώσει) και ανακατεύουμε πάλι ώστε να μπερδευτούν τα χρώματα.
4. Γεμίζουμε το ψωμί αρκετά, το κλείνουμε, το τυλίγουμε καλά με μεμβράνη, το βάζουμε για μερικά λεπτά στην κατάψυξη για να παγώσει το τυρί και το σερβίρουμε κομμένο σε φέτες (μην το αφήσετε να παγώσει εντελώς για τι μετά θα θέλει απόψυξη, θα υγρανθεί το ψωμί και δεν θα κόβετε).
5. Οταν το κόψετε θα δείτε τι ωραία εμφάνιση που έχει, σαν μωσαϊκό.

Είναι μια πολύ καλή πρόταση είτε για ορεκτικό σε τραπέζι είτε για κέρασμα μαζί με πίτες σε πιάτο.
Διατηρείται στο ψυγείο για μερικές μέρες.

Καλή επιτυχία
 
Top Bottom