Υλικά για 4 -6 άτομα:
4 ψαρονέφρια
1 ντομάτα
2 πράσινες πιπεριές
1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
120γρ φέτα
2 κ.τ.σ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
1 κ.τ.σ. ρίγανη θρούμπη
4κ.τ.σ.ελαιόλαδο
πατάτες για συνοδευτικό
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 σφηνάκι ξύδι βαλσάμικο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Χαράζουμε τα ψαρονέφρια στη μέση και με το ειδικό εργαλείο τα χτυπάμε να γίνουν λεπτά με μεγαλύτερη επιφάνεια. Κόβουμε τη φέτα σε μπαστουνάκια, το ίδιο κάνουμε και με τις πιπεριές, κόβουμε τη ντομάτα σε φέτες και γεμίζουμε με όλα τα υλικά τα ψαρονέφρια. Κατόπιν τα τυλίγουμε
σε ρολά και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες.
Τα τοποθετούμε σε αντικολητικό ταψί, τα λαδώνουμε εξωτερικά και τα αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το κρασί, το βαλσάμικο, τις πατάτες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά γυρνώντας τα μια φορά κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Σερβίρουμε τα ψαρονέφρια σε χοντρές φέτες συνοδεύοντας με πατάτες φούρνου και πράσινη σαλάτα.
4 ψαρονέφρια
1 ντομάτα
2 πράσινες πιπεριές
1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
120γρ φέτα
2 κ.τ.σ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
1 κ.τ.σ. ρίγανη θρούμπη
4κ.τ.σ.ελαιόλαδο
πατάτες για συνοδευτικό
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 σφηνάκι ξύδι βαλσάμικο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Χαράζουμε τα ψαρονέφρια στη μέση και με το ειδικό εργαλείο τα χτυπάμε να γίνουν λεπτά με μεγαλύτερη επιφάνεια. Κόβουμε τη φέτα σε μπαστουνάκια, το ίδιο κάνουμε και με τις πιπεριές, κόβουμε τη ντομάτα σε φέτες και γεμίζουμε με όλα τα υλικά τα ψαρονέφρια. Κατόπιν τα τυλίγουμε
σε ρολά και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες.
Τα τοποθετούμε σε αντικολητικό ταψί, τα λαδώνουμε εξωτερικά και τα αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το κρασί, το βαλσάμικο, τις πατάτες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά γυρνώντας τα μια φορά κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Σερβίρουμε τα ψαρονέφρια σε χοντρές φέτες συνοδεύοντας με πατάτες φούρνου και πράσινη σαλάτα.