Υλικά (για ένα πιάτο)
1 κολοκύθι στρογγυλό
2 κλ. ?αϊντανό
2 κλ. άνηθο
1/3 φλ.τσ. ρύζι κίτρινο
1/3 φλ.τσ. φινόκιο
λίγο ξερό κρε??ύδι
1 κ.σ. σταφίδες ?αύρες
15 σπυριά κουκουνάρι
1 φλ.τσ. ζω?ό λαχανικών
? φλ.τσ. κρασί λευκό
1 κ.γλ. κύ?ινο
χυ?ό από ένα λε?όνι
λίγο ελαιόλαδο
10 ?ύδια ?ικρά
αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
Ανακατεύου?ε 100 γρα??. γιαούρτι, λίγο άνηθο ψιλοκο??ένο και
χυ?ό από ένα λε?όνι ?ε λίγο νερό.
Εκτέλεση
Βράζου?ε το κολοκύθι σε νερό, αφού το έχου?ε αδειάσει ?ε κουτάλι της σούπας, ?έχρι να ?αλακώσει al dente και το αφήνου?ε στην άκρη. Σοτάρου?ε ?ε λίγο λάδι ελαφρά το ρύζι, προσθέτου?ε το φινόκιο και το κρε??ύδι ψιλοκο??ένα, ?έχρι να ροδίσουν και ρίχνου?ε τις σταφίδες και το κουκουνάρι. Ανακατεύου?ε και σβήνου?ε ?ε το κρασί. Αφήνου?ε να εξατ?ιστούν τα υγρά και ρίχνου?ε το ζω?ό. Αφήνου?ε να βράσει λίγο και προσθέτου?ε τα ?ύδια, το ?αϊντανό, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και το χυ?ό λε?ονιού. Αφήνου?ε λίγο να τραβήξει τα υγρά. Γε?ίζου?ε ?ε το ?ίγ?α το κολοκύθι και περιχύνου?ε ?ε τη σάλτσα γιαουρτιού ?έσα και έξω.