Ροή

Αβοκάντο γεμιστό με κοτόπουλο

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
Αβοκάντο γεμιστό με κοτόπουλο


1004.jpg


Πολύ ευπαρουσίαστο πιάτο και πολύ φίνο στη γεύση. Αν και είναι εύκολο να φτιαχθεί, είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό, αλλά και πρωτότυπο, κάτι που σπανίζει στις μέρες μας. Δεν συμφωνείτε;

ΥΛΙΚΑ
1 φλυτζάνι τσαγιού στήθος κοτόπουλου ψημένο ή βρασμένο και κομμένο σε κυβάκια
½ κουταλάκι κύμινο σε σκόνη
1 κουταλάκι χυμό λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα (σπιτική ή βιολογική)
2 μικρές ώριμες ντομάτες
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο
ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπωλ αναμείξτε πολύ καλά το κοτόπουλο με το κύμινο. Προσθέστε το μισό χυμό λεμόνι και τη μαγιονέζα και ανακατέψτε να αναμειχθούν όλα τα υλικά πολύ καλά.
Κόψτε τις ντομάτες στα δύο, αφαιρέστε τους σπόρους και κόψτε τις σε μικρούς κύβους. Αλατοπιπερώστε τις και βάλτε τις σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν από τους χυμούς τους (περίπου μία ώρα).
Κόψτε τα αβοκάντο στη μέση και αφαιρέστε τα κουκούτσια. Με ένα κουταλάκι αφαιρέστε από το κέντρο κάθε αβοκάντο (εκεί που ήταν το κουκούτσι) αρκετή ψύχα, ώστε να δημιουργηθεί μία κοιλότητα περίπου μισή σε βάθος και μέγεθος σε σχέση με το αβοκάντο. Την ψύχα αβοκάντο που αφαιρέσατε κόψτε την σε κύβους και αναμείξτε την με το μίγμα του κοτόπουλου.
Ξεφλουδίστε τα αβοκάντο και τοποθετήστε κάθε μισό σε ένα πιάτο. Αλατίστε τα ελαφρά και ραντίστε τα με το υπόλοιπο χυμό λεμόνι. Γεμίστε την κοιλότητα με το μίγμα του κοτόπουλου. Από πάνω ρίξτε λίγους κύβους ντομάτας και με τους υπόλοιπους διακοσμήστε γύρω- γύρω κάθε πιάτο. Πασπαλίστε με τον μαϊντανό. Αν θέλετε ραντίστε γύρω από κάθε αβοκάντο με λίγες σταγόνες από αρωματισμένο ελαιόλαδο.

Tip: -Για να απογειώσετε το πιάτο και τους καλεσμένους σας διαλέξτε για κρασί ένα Chablis.
-Το πρόβλημα με τα αβοκάντο είναι ότι πρέπει να είναι ώριμα, αλλιώς είναι πικρά. Συνήθως στα σούπερ μάρκετ βρίσκουμε μόνο άγουρα, γι? αυτό θα πρέπει να τα προμηθευτείτε λίγες μέρες νωρίτερα ή να τα κλείσετε σε μια χαρτοσακούλα και να τα βάλετε στο ψυγείο για να επιταχύνετε την ωρίμανση.
-Τα αβοκάντο μόλις κοπούν μαυρίζουν. Για να αποφύγουμε το μαύρισμα τα ραντίζουμε με λίγο λεμόνι.
 
Top Bottom