Για τον αφρό γιαουρτιού
? 800γρ γιαούρτι στραγγιστό 8% λιπαρά
? 250ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
? 8 ασπράδια αυγών χτυπημένα σε μαρέγκα
? 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
? 140γρ ζάχαρη άχνη
Για τα καραμελωμένα καρύδια
? 100γρ καρυδόψιχα
? 150γρ ζάχαρη κρυσταλλική
Για το ντεκόρ
? 100γρ μέλι θυμαρίσιο
? 8 φύλλα δυόσμου
? 1 συσκευασία αποστειρωμένη γάζα
? 1 σουρωτήρι για μακαρόνια
Εκτέλεση:
Για τον αφρό γιαουρτιού
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα το γιαούρτι την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε την μαρέγκα και ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις. Τοποθετούμε την αποστειρωμένη γάζα στο εσωτερικό του σουρωτηριού και αδειάζουμε το μείγμα. Σκεπάζουμε με την γάζα που περισσεύει και βάζουμε το σουρωτήρι σε μπολ και φυλάμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
Για τα καραμελωμένα καρύδια
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε την ζάχαρη σε μέτρια φωτιά και μόλις αρχίζει να παίρνει το χρώμα της καραμέλας ρίχνουμε τα καρύδια και αποσύρουμε αμέσως απ? την φωτιά. Απλώνουμε το μείγμα σε αντικολλητική μεμβράνη ή σε λαδόκολλα και αφήνουμε να κρυώσει. Κατόπιν χτυπάμε στο μπλέντερ να σπάσει σε μικρά κομμάτια. Βγάζουμε το σουρωτήρι από το ψυγείο, αναποδογυρίζουμε προσεκτικά στο πιάτο αφαιρώντας πρώτα τη γάζα από την βάση και μετά από το πάνω μέρος. Ρίχνουμε τα καρύδια σε όλη την επιφάνεια και γαρνίρουμε με το μέλι και τα φύλλα δυόσμου.
? 800γρ γιαούρτι στραγγιστό 8% λιπαρά
? 250ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
? 8 ασπράδια αυγών χτυπημένα σε μαρέγκα
? 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
? 140γρ ζάχαρη άχνη
Για τα καραμελωμένα καρύδια
? 100γρ καρυδόψιχα
? 150γρ ζάχαρη κρυσταλλική
Για το ντεκόρ
? 100γρ μέλι θυμαρίσιο
? 8 φύλλα δυόσμου
? 1 συσκευασία αποστειρωμένη γάζα
? 1 σουρωτήρι για μακαρόνια
Εκτέλεση:
Για τον αφρό γιαουρτιού
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα το γιαούρτι την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε την μαρέγκα και ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις. Τοποθετούμε την αποστειρωμένη γάζα στο εσωτερικό του σουρωτηριού και αδειάζουμε το μείγμα. Σκεπάζουμε με την γάζα που περισσεύει και βάζουμε το σουρωτήρι σε μπολ και φυλάμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
Για τα καραμελωμένα καρύδια
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε την ζάχαρη σε μέτρια φωτιά και μόλις αρχίζει να παίρνει το χρώμα της καραμέλας ρίχνουμε τα καρύδια και αποσύρουμε αμέσως απ? την φωτιά. Απλώνουμε το μείγμα σε αντικολλητική μεμβράνη ή σε λαδόκολλα και αφήνουμε να κρυώσει. Κατόπιν χτυπάμε στο μπλέντερ να σπάσει σε μικρά κομμάτια. Βγάζουμε το σουρωτήρι από το ψυγείο, αναποδογυρίζουμε προσεκτικά στο πιάτο αφαιρώντας πρώτα τη γάζα από την βάση και μετά από το πάνω μέρος. Ρίχνουμε τα καρύδια σε όλη την επιφάνεια και γαρνίρουμε με το μέλι και τα φύλλα δυόσμου.