Πανακότα γιαουρτιού
Υλικά (για 8 μερίδες)
? 375 ml κρέμα γάλακτος
? 115 γρ. ζάχαρη πολύ ψιλή
? 1 λοβός βανίλιας ανοιγμένος κατά μήκος
? 10 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
? 500 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
? Για το σερβίρισμα νεκταρίνια κομπόστα
Εκτέλεση
? Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Χρησιμοποιώντας τη μύτη ενός μαχαιριού, ρίχνετε τους σπόρους της βανίλιας στο κατσαρολάκι, πριν προσθέσετε και τους λοβούς. Ανακατεύετε μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί και αποσύρετε το μείγμα από τη φωτιά ακριβώς μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού. Αφαιρείτε το λοβό της βανίλιας.
? Αδειάζετε 125 ml του μείγματος της κρέμας γάλακτος σε ένα μικρό μπολ, πασπαλίζετε με τη βανίλια και ανακατεύετε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει ομοιογενές. Αδειάζετε το μείγμα στο κατσαρολάκι με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε μέχρι η ζελατίνη να διαλυθεί.
? Προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό. Σουρώνετε το μείγμα σε ένα ψιλό σουρωτήρι, το μοιράζετε σε 8 φορμάκια χωρητικότητας 125 ml, τα καλύπτετε με μεμβράνη και τα τοποθετείτε στο ψυγείο για 3 ώρες.
? Για να σερβίρετε, βυθίζετε κάθε φόρμα μέχρι τη μέση σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα και την αναποδογυρίζετε σε ένα πιάτο γλυκού. Σερβίρετε αμέσως με τα νεκταρίνια και 1 κουταλιά γλυκού σιρόπι κομπόστας νεκταρινιού στην κορυφή.
[Η γνώμη μας : Οποιοδήποτε φρούτο της αρεσκείας σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε π.χ. κομπόστα ανανά]