Ψαρονέφρι με ψητές κόκκινες πιπεριές και σάλτσα πέστο
Υλικά
500γρ. ψαρονέφρι σε φέτες (χοιρινό φιλέτο)
40γρ. βούτυρο
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
2 ? 3 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κύβους
2 κουταλιές σούπας πέστο
αλάτι ? φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ρόκα για το σερβίρισμα
Υλικά για το πέστο
1 ματσάκι βασιλικό
80γρ. παρμεζάνα
200ml ελαιόλαδο
60γρ. κουκουνάρι
αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά για το πέστο στο μπλέντερ να χτυπηθούν.
Αν το μείγμα γίνει σφιχτό, τότε ρίχνουμε λίγο λάδι. Δεν πρέπει να γίνει αραιό.
Κόβουμε τις πιπεριές σε κύβους, τις αλατοπιπερώνουμε, τις λαδώνουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και τις ψήνουμε στους 220 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.
Τηγανίζουμε ελαφρά το ψαρονέφρι στο βούτυρο και αλατοπιπερώνουμε.
Σερβίρισμα: Στρώνουμε τη ρόκα σε πιατέλα, από πάνω τοποθετούμε τις πιπεριές, μετά τις φέτες του κρέατος και πάνω απ? αυτές τη σάλτσα πέστο.
Σημείωση: Ό,τι μένει στο τηγάνι από το τηγάνισμα του ψαρονεφριού το ανακατεύουμε με το πέστο.
Υλικά
500γρ. ψαρονέφρι σε φέτες (χοιρινό φιλέτο)
40γρ. βούτυρο
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
2 ? 3 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κύβους
2 κουταλιές σούπας πέστο
αλάτι ? φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ρόκα για το σερβίρισμα
Υλικά για το πέστο
1 ματσάκι βασιλικό
80γρ. παρμεζάνα
200ml ελαιόλαδο
60γρ. κουκουνάρι
αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά για το πέστο στο μπλέντερ να χτυπηθούν.
Αν το μείγμα γίνει σφιχτό, τότε ρίχνουμε λίγο λάδι. Δεν πρέπει να γίνει αραιό.
Κόβουμε τις πιπεριές σε κύβους, τις αλατοπιπερώνουμε, τις λαδώνουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και τις ψήνουμε στους 220 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.
Τηγανίζουμε ελαφρά το ψαρονέφρι στο βούτυρο και αλατοπιπερώνουμε.
Σερβίρισμα: Στρώνουμε τη ρόκα σε πιατέλα, από πάνω τοποθετούμε τις πιπεριές, μετά τις φέτες του κρέατος και πάνω απ? αυτές τη σάλτσα πέστο.
Σημείωση: Ό,τι μένει στο τηγάνι από το τηγάνισμα του ψαρονεφριού το ανακατεύουμε με το πέστο.