Υλικά (για 4 άτο?α)
1 κιλό ψαρονέφρι
125 γρα??. στραγγιστό γιαούρτι
50 γρα??. ?έλι
50 γρα??. ?ανούρι
50 γρα??. α?ύγδαλα σπασ?ένα
3 αποξηρα?ένα σύκα
20 ml ξύδι
4 φύλλα δάφνης
χυ?ό από ένα λε?όνι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβου?ε το ψαρονέφρι σε ?ικρά κο??άτια, αφού πρώτα το έχου?ε αλατοπιπερώσει. Το ψήνου?ε στη σχάρα. Σε ?ικρό κατσαρολάκι, βάζου?ε το ?έλι, το ξύδι και το χυ?ό από το λε?όνι και τα αφήνου?ε να βράσουν για 10 λεπτά. Κόβου?ε τα σύκα σε ?ικρά κο??άτια και τα προσθέτου?ε στο ?ίγ?α που βράζει, προσθέτοντας και τα α?ύγδαλα.
Το αφήνου?ε στη φωτιά άλλα 5 λεπτά. Κόβου?ε το ?ανούρι σε τρίγωνα, τα τοποθετού?ε πάνω στο ψαρονέφρι και το βάζου?ε στο φούρνο για 3 λεπτά. Το πιάτο συνοδεύεται ιδανικά ?ε ρύζι, λαχανικά και λίγο γιαούρτι ?ε ένα φύλλο δάφνης. Γαρνίρου?ε το πιάτο ?ε α?ύγδαλα, περιχύνου?ε ?ε το ζω?ό από ?έλι, σύκα και α?ύγδαλα και σερβίρου?ε.