Ροή

Πανακότα με γιαούρτι

Maria33

New member
Joined
18 July 2011
Μηνύματα
162
Βαθμολογία
0
Points
0
z.jpg


Υλικά

500 ml κρέμα γάλακτος
500 γραμμ. γιαούρτι
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
7 φύλλα ζελατίνης (x 2 γραμμ.)
Ξύσμα από 1 ακέρωτο βιολογικό πορτοκάλι
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 μπαστουνάκι βανίλιας
Γλυκό κουταλιού πορτοκάλι για το σερβίρισμα (ή άλλο γλυκό του κουταλιού)


Εκτελεση


Βάζου?ε τη ζελατίνη σε ?πολ και καλύπτου?ε ?ε κρύο νερό. Αφήνου?ε για 5΄-10΄ να ?ουλιάσει καλά και να φουσκώσει.
Σε ένα ?πολ βάζου?ε το γιαούρτι και τη ?ισή κρέ?α. Με σύρ?α τα ανακατεύου?ε να ο?ογενοποιηθούν.
Βάζου?ε σε κατσαρόλα την υπόλοιπη κρέ?α, τη ζάχαρη, τη βανίλια (αφού τη σχίσου?ε στη ?έση κι αφαιρέσου?ε τον καρπό της) και το ξύσ?α κι ανακατεύου?ε να λιώσει καλά η ζάχαρη και να ζεσταθεί το ?είγ?α, χωρίς ό?ως να βράσει. Το αποσύρου?ε από τη φωτιά.
Στραγγίζου?ε καλά τις ζελατίνες και τις προσθέτου?ε στο ζεστό ?είγ?α. Ανακατεύου?ε πολύ καλά, να λιώσουν. Αφήνου?ε το ?είγ?α για 10΄ να γίνει χλιαρό και το προσθέτου?ε στο κρύο ?είγ?α γιαουρτιού και κρέ?ας λίγο λίγο και πάντα ανακατεύοντας ?ε σύρ?α, να ο?ογενοποιηθεί.
Το βάζου?ε σε ?ια ?εγάλη φόρ?α για ζελέ ή σε 8 ατο?ικά φορ?άκια και το αφήνου?ε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί, για περίπου 3 ώρες.
Αφού παγώσει, το ξεφορ?άρου?ε (βουτώντας τη φόρ?α σε ζεστό νερό) και γαρνίρου?ε την πανακότα ?ε γλυκό του κουταλιού.
 
Top Bottom