Areti
VIP μέλος

Υλικα
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
1 κολοκυθάκι τριμμένο
3 κ.σ. μουστάρδα
1 ντομάτα τριμμένη
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
1/2 πατάτα τριμμένη
1 σκελίδα σκόρδο
λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 αυγό
1/2 φλ. φρυγανιά
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
αλάτι και πιπέρι
2 - 3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ½ κιλό πατάτες κυδωνάτες
2 ντομάτες στον τρίφτη
1 σπιτικός ζωμός Knorr μυρωδικών
1/2 φλ.ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Εκτελεση
Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα λαχανικά, τον μαϊντανό και τα υπόλοιπα υλικά. Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσουμε τις πατάτες.
Αραδιάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψί και προσθέτουμε την ντομάτα, τον σπιτικό ζωμό, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε απαλά και αραδιάζουμε από πάνω τα μπιφτέκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 1 ώρα και 10 λεπτά.