μιλφέιγ
yλικά
1 κουτί φυτική σαντιγύ σε σκόνη
2 πακέτα μπισκότα σφολιατίνες
1 μεγάλο κουτί γάλα εβαπορέ
2 κουτιά νερό μέτρο μας το κουτί του γάλακτος
1 βιτάμ 250 γρ.
1 κουτί κάστερ πάουντερ
1 νεροπότηρο ζάχαρη
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
1 βανίλια άρωμα
εκτέλεση κρέμας
σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το κάστερ πάουντερ και ανακατεύουμε συνεχώς.
μόλις πήξει η κρέμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
εκτέλεση κρέμας σαντιγύ
βάζουμε στο μπολ του μίξερ την ποσότητα του γάλακτος, που αναγράφεται στο κουτί, τη σαντιγύ και 1 βανίλια.
κτυπάμε τα υλικά μέχρι να πήξει η σαντιγύ και να ?στέκεται?.
τη βάζουμε για 3-4 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει.
είναι προτιμότερο να τη βάλουμε στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ.
όταν ετοιμάσουμε όλα τα υλικά βάζουμε σε ένα ορθογώνιο πυρέξ ή σε ορθογώνιο πλαστικό σκεύος μία στρώση σφολιατίνες και τη μισή κρέμα.
κατόπιν άλλη μία στρώση σφολιατίνες και την υπόλοιπη κρέμα.
από πάνω βάζουμε τη σαντιγύ και γαρνίρουμε με σφολιατίνες τριμμένες (2-3 που θα έχουμε κρατήσει).
πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε πάνω από την άχνη, τρίμματα σοκολάτας.
yλικά
1 κουτί φυτική σαντιγύ σε σκόνη
2 πακέτα μπισκότα σφολιατίνες
1 μεγάλο κουτί γάλα εβαπορέ
2 κουτιά νερό μέτρο μας το κουτί του γάλακτος
1 βιτάμ 250 γρ.
1 κουτί κάστερ πάουντερ
1 νεροπότηρο ζάχαρη
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
1 βανίλια άρωμα
εκτέλεση κρέμας
σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το κάστερ πάουντερ και ανακατεύουμε συνεχώς.
μόλις πήξει η κρέμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
εκτέλεση κρέμας σαντιγύ
βάζουμε στο μπολ του μίξερ την ποσότητα του γάλακτος, που αναγράφεται στο κουτί, τη σαντιγύ και 1 βανίλια.
κτυπάμε τα υλικά μέχρι να πήξει η σαντιγύ και να ?στέκεται?.
τη βάζουμε για 3-4 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει.
είναι προτιμότερο να τη βάλουμε στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ.
όταν ετοιμάσουμε όλα τα υλικά βάζουμε σε ένα ορθογώνιο πυρέξ ή σε ορθογώνιο πλαστικό σκεύος μία στρώση σφολιατίνες και τη μισή κρέμα.
κατόπιν άλλη μία στρώση σφολιατίνες και την υπόλοιπη κρέμα.
από πάνω βάζουμε τη σαντιγύ και γαρνίρουμε με σφολιατίνες τριμμένες (2-3 που θα έχουμε κρατήσει).
πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε πάνω από την άχνη, τρίμματα σοκολάτας.