Ροή

Μιλφέιγ με βύσσινο

Areti

VIP μέλος
Joined
29 May 2010
Μηνύματα
1,715
Βαθμολογία
3
Points
38
Age
55
Location
Rhodos,Larissa
milf_400252798.jpg


250 γρ. φυτική κρέμα
250 ml κρέμα γάλακτος
250 γρ. Τυρί κρέμα
250 γρ. κομπόστα βύσσινο
1 φλύτζάνι χυμό από κομπόστα βύσσινο
1 φλυτζάνι άχνη
1 βανίλια
2 κουτιά σφολιατίνια
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Διαδικασία

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μεταλλικό δοχείο και την αφήνουμε στην κατάψυξη 10\' λεπτά. Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική κρέμα για 5\' λεπτά.
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα,την άχνη,τη βανίλια και το χυμό από την κομπόστα.
Χτυπάμε ξεχωριστά την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και την ομογενοποιούμε με την κρέμα που ετοιμάσαμε.
Χωρίζουμε την κρέμα σε 2 ίσες ποσότητες και στην μία προσθέτουμε τα βύσσινα.
Σε ένα μέτριο ταψί ή πυρέξ κάνουμε μία στρώση σφολιατίνια βάζουμε την κρέμα με τα βύσσινα.

Κάνουμε άλλη μία στρώση με σφολιατίνια από πάνω και προσθέτουμε την άλλη μισή κρέμα χωρίς τα βύσσινα.Θρυμματίζουμε τα υπόλοιπα σφολιατίνια και πασπαλίζουμε την επιφάνεια της κρέμας.Πασπαλίζουμε με άχνη.Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μερικές ώρες και σερβίρουμε.

Επειδή το millefeuille σερβίρεται φρέσκο καλό θα είναι να μήν το αφήσουμε 1-2 μέρες στο ψυγείο γιατί τα σφολιατίνια τραβάνε υγρασία και μαλακώνουν πολύ.
 
Top Bottom