Ροή

Μαραθόπιτες Κρήτης

Areti

VIP μέλος
Joined
29 May 2010
Μηνύματα
1,715
Βαθμολογία
3
Points
38
Age
54
Location
Rhodos,Larissa
μ.jpg


Για την ζύμη

500 γραμ. αλεύρι
320 ml νερό
1/2 φ.τ.κ. λάδι
ελάχιστη τσικουδιά
1 κ.τ.γ. αλάτι

Για την γέμιση:

4 ματσάκια μεγάλα μάραθο ψιλοκομμένο
3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα στο μούλτι
ελάχιστο ελαιόλαδο
λίγο αλάτι

Εκτελεση

Σε μία λεκάνη τοποθετούμε όλα τα υγρά με το αλάτι και ανακατεύουμε λίγο. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και πλάθουμε καλά μέχρι να γίνει ένα αφράτο ζυμάρι.
Το αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί.
Σε μία άλλη λεκάνη βάζουμε τα κρεμμύδια, το μάραθο, αλάτι και ελάχιστο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με τα χέρια πολύ καλά και ζουπάμε ελαφρά κατά το ανακάτεμα. Έπειτα βάζουμε την γέμιση σε σουρωτήρι έτσι ώστε να φύγουν όλα τα υγρά της.
Στην συνέχεια παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης μεγέθους ενός μικρού μανταρινιού, αλευρώνουμε το σημείο που θα το ακουμπήσουμε, κάνουμε ένα βαθούλωμα στην μέση, βάζουμε γέμιση και την κλείνουμε ωραία έτσι ώστε να μην φαίνεται. Γυρνάμε ανάποδα, δηλαδή το σημείο που γεμίσαμε από κάτω και με ένα ξυλίκι ανοίγουμε σιγά σιγά.
Με αυτό τον τρόπο η γέμιση πάει παντού στο φύλλο.
Κατά τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και τις υπόλοιπες.
Τέλος τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.
 
Top Bottom