Συστατικά:
.3 φλιτζάνια γάλα
.1/2 φλιτζάνι κακάο ή κουβερτούρα τριμμένη
.1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
.5 κουταλιές της σούπας κοφτές κορν φλάουερ
.ξύσμα λεμονιού
.2 κρόκοι αυγών
Εκτέλεση:
-Βάζετε τα δύο φλιτζάνια γάλα να κάψει
-Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού και το κακάο ή τη σοκολάτα
-Σε ένα μπολ βάζετε το υπόλοιπο γάλα και εκεί διαλύετε πολύ καλά την ζάχαρη και το κορν φλαουερ
-Χτυπάτε καλά τους κρόκους
-Προοθέτετε λίγο λίγο μισό φλιτζάνι από το καυτό γάλα και ανακατεύετε συνεχώς
-Χαμηλώνετε τη φωτιά
-Γυρίστε το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα με το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει
-Αποσύρετε από τη. φωτιά
-Προσθέτετε τους κρόκους
-Τοποθετείτε ξανά στη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πήξει
-Σερβίρεται σε πιατάκια και τρώγεται και κρύα και ζεστή
.3 φλιτζάνια γάλα
.1/2 φλιτζάνι κακάο ή κουβερτούρα τριμμένη
.1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
.5 κουταλιές της σούπας κοφτές κορν φλάουερ
.ξύσμα λεμονιού
.2 κρόκοι αυγών
Εκτέλεση:
-Βάζετε τα δύο φλιτζάνια γάλα να κάψει
-Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού και το κακάο ή τη σοκολάτα
-Σε ένα μπολ βάζετε το υπόλοιπο γάλα και εκεί διαλύετε πολύ καλά την ζάχαρη και το κορν φλαουερ
-Χτυπάτε καλά τους κρόκους
-Προοθέτετε λίγο λίγο μισό φλιτζάνι από το καυτό γάλα και ανακατεύετε συνεχώς
-Χαμηλώνετε τη φωτιά
-Γυρίστε το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα με το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει
-Αποσύρετε από τη. φωτιά
-Προσθέτετε τους κρόκους
-Τοποθετείτε ξανά στη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πήξει
-Σερβίρεται σε πιατάκια και τρώγεται και κρύα και ζεστή