Ροή

Γλυκιά τάρτα κολοκύθας (Pumpkin pie)

Areti

VIP μέλος
Joined
29 May 2010
Μηνύματα
1,715
Βαθμολογία
3
Points
38
Age
55
Location
Rhodos,Larissa
47025_449917006939_349786926939_5225178_8340587_n.jpg


για τη ζύμη



170 γρ. αλεύρι50 γρ. ζάχαρη άχνη110 γρ. βούτυρο αγελαδινό από το ψυγείο, κομμένο σε κυβάκια + λίγο ακόμα για τη φόρμα2 κρόκοι αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών1 πρέζα αλάτιλίγο ξύσμα λεμονιού, ακέρωτου και κατά προτίμηση βιολογικού

για τη γέμιση

1 κιλό κολοκύθα, καθαρισμένη, κομμένη σε μεσαία κομμάτια80 γρ. ζάχαρη50 γρ. μέλι της αρεσκείας σας3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνηλίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαράξύσμα από 1 ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι

διαδικασία

ζύμη: Zυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί σ' ένα μπολ, μέχρι να προκύψει μια ομοιογενής ζύμη, την οποία τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.

γέμιση: βράζουμε την κολοκύθα σε μια κατσαρόλα με νερό για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. τη σουρώνουμε και την αφήνουμε κατά μέρος να στραγγίξει και να κρυώσει. την πολτοποιούμε στον κάδο του μπλέντερ. βάζουμε τον πολτό σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μέλι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το ξύσμα λεμονιού και τα αυγά και ανακατεύουμε με σπάτουλα. στο τέλος, προσθέτουμε και την κρέμα και ανακατεύουμε.

τάρτα+ψήσιμο: προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° c. απλώνουμε με τα χέρια τη ζύμη μέσα σε μια βουτυρωμένη φόρμα για τάρτα διαμέτρου 25 εκ., καλύπτοντας τον πυθμένα και τα τοιχώματα. γεμίζουμε την τάρτα με το μείγμα της κολοκύθας και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά. αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
 
Top Bottom