Αναμφισβήτητα πάει τέλεια με καφέ και τσάι. Έχει μια ωραία αντίθεση χρωμάτων, το κόκκινο των κερασιών με την ώχρα της πίτας, που του δίνει μια αίσθηση πολυτέλειας. Έχω δημιουργήσει μια παράδοση σπίτι μου και το γλυκό αυτό το φτιάχνω πάντα σε γιορτές.
ΥΛΙΚΑ
Κεράσια
½ φλυτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2/3 φλυτζανιού γάλα
½ φλυτζάνι ζάχαρη
2 φλυτζάνια αλεύρι
1 αυγό
3 κουταλάκια του γλυκού κοφτά baking powder
Ξύσμα ενός λεμονιού
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε τα κεράσια, τα στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί και αφαιρείτε με το ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175ο C.
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και να γίνει αφράτο. Στη συνέχεια προσθέτετε τη ζάχαρη και μετά τον κρόκο του αυγού. Κατόπιν προσθέτετε εναλλάξ γάλα και αλεύρι, ενώ το μίξερ συνεχίζει να δουλεύει. Στο τέλος προσθέτετε και το ασπράδι του αυγού, το οποίο έχετε προηγουμένως χτυπήσει σε μαρέγκα.
Απλώνετε τη ζύμη, η οποία είναι λίγο σφιχτή, σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψάκι και τοποθετείτε πάνω τα κεράσια, προσπαθώντας όσο μπορείτε να μην αφήσετε κενά μεταξύ τους.
Ψήνετε την πίτα στους 175o C για 1 ώρα περίπου.
Πασπαλίστε την με ζάχαρη άχνη, ενώ είναι ακόμη ζεστή.