Ροή

Ζύμη Σφολιάτας

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
Ζύμη Σφολιάτας

Υλικά

1 πλάκα βιτάμ
4-5 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1-1½ ποτήρι νερό χλιαρό
1 κουτ.γλ. αλάτι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι, το νερό, το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να κάνουμε μία ζύμη που να μην κολλάει (ούτε μαλακή, ούτε σκληρή). Για καλύτερη ζύμη ζυμώνουμε από 10-20 λεπτά.

Αφήνουμε 20-30 λεπτά τη ζύμη να ξεκουραστεί.
Τη χωρίζουμε σε δύο μέρη και κάνουμε δύο φύλλα.

Χωρίζουμε το βιτάμ (το οποίο έχουμε βγάλει από ώρα από το ψυγείο, για να μαλακώσει) σε δύο μέρη. Σε κάθε φύλλο αλείφουμε μισό βιτάμ, το διπλώνουμε και κάνουμε μία μπάλα. Το ίδιο κάνουμε και με το άλλο φύλλο.

Βάζουμε την κάθε μπάλα σε ένα μικρό πιάτο, την σκεπάζουμε με μεμβράνη και τις βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει το βούτυρο.

Οι μπάλες αυτές της ζύμης μπορούν να μείνουν στη συντήρηση το πολύ 24 ώρες. Μετά αρχίζουν να χαλάνε. Αν θέλουμε τις βάζουμε στην κατάψυξη, για να τις χρησιμοποιήσουμε κάποια άλλη φορά.

Ανοίγουμε την κάθε μπάλα σε ένα φύλλο.
 
Top Bottom