zύμη για πιροσκί με γάλα
υλικά
1 φλυτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
1 φλυτζάνι τσαγιού χλιαρό γάλα
30 γρ. μαγιά μπύρας φρέσκια ή 2 φακελλάκια ξερή
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
αλεύρι όσο χρειασθεί (περίπου ένα κιλό)
λάδι για το τηγάνισμα
εκτέλεση
σε μία λεκάνη βάζουμε το νερό, το γάλα και διαλύουμε καλά τη μαγιά μπύρας.
προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι ζυμώνοντας συνέχεια.
προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειάζεται, ώστε να σχηματισθεί μια ομοιόμορφη σφιχτή ζύμη, που να μην κολλάει στα χέρια
σκεπάζουμε τη λεκάνη με μία πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μία ώρα περίπου μέχρι να φουσκώσει η ζύμη.
πλάθουμε με τη ζύμη ένα μεγάλο ρολό και το κόβουμε σε 10-15 ομοιόμορφα κομμάτια.
τα αλευρώνουμε ένα ένα και τα ανοίγουμε με τον πλάστη.
βάζουμε με ένα κουτάλι,λίγη από τη γέμιση της αρεσκείας μας σε κάθε κομμάτι και το κλείνουμε βρέχοντας ελαφρά τις άκρες με λίγο νερό,για να κολλήσει η ζύμη.
συνεχίζουμε τη διαδικασία αυτή μέχρι να τελειώσει το ζυμάρι.
τηγανίζουμε τα πιροσκί σε καυτό λάδι από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
υλικά
1 φλυτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
1 φλυτζάνι τσαγιού χλιαρό γάλα
30 γρ. μαγιά μπύρας φρέσκια ή 2 φακελλάκια ξερή
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
αλεύρι όσο χρειασθεί (περίπου ένα κιλό)
λάδι για το τηγάνισμα
εκτέλεση
σε μία λεκάνη βάζουμε το νερό, το γάλα και διαλύουμε καλά τη μαγιά μπύρας.
προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι ζυμώνοντας συνέχεια.
προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειάζεται, ώστε να σχηματισθεί μια ομοιόμορφη σφιχτή ζύμη, που να μην κολλάει στα χέρια
σκεπάζουμε τη λεκάνη με μία πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μία ώρα περίπου μέχρι να φουσκώσει η ζύμη.
πλάθουμε με τη ζύμη ένα μεγάλο ρολό και το κόβουμε σε 10-15 ομοιόμορφα κομμάτια.
τα αλευρώνουμε ένα ένα και τα ανοίγουμε με τον πλάστη.
βάζουμε με ένα κουτάλι,λίγη από τη γέμιση της αρεσκείας μας σε κάθε κομμάτι και το κλείνουμε βρέχοντας ελαφρά τις άκρες με λίγο νερό,για να κολλήσει η ζύμη.
συνεχίζουμε τη διαδικασία αυτή μέχρι να τελειώσει το ζυμάρι.
τηγανίζουμε τα πιροσκί σε καυτό λάδι από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν.