zύμη για πιροσκί με αυγά
υλικά
ενάμισι νεροπότηρο χλιαρό νερό
ένα κουταλάκι του γλυκού φρέσκια μαγιά μπύρας
4 νεροπότηρα αλεύρι
2 αυγά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3/4 του κουταλιού του γλυκού αλάτι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
εκτέλεση
σε μια λεκάνη διαλύουμε την μαγιά με το νερό, ρίχνουμε το λάδι, τα αυγά, και τα κτυπάμε λίγο μέχρι να διαλυθούν τα αυγά.
προσθέτουμε το αλάτι, λίγο λίγο το αλεύρι και τα ζυμώνουμε καλά, ώστε να μην κολάει η ζύμη.
σκεπάζουμε τη λεκάνη με μία πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για μια περίπου ώρα.
πέρνουμε μικρά κομματάκια ζύμης και τα ανοίγουμε πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια στο μέγεθος ενός μικρού πιάτου.
βάζουμε μια κουταλιά της σούπας γεμάτη από τη γέμιση της αρεσκείας μας, το κλίνουμε στη άκρη, αφού προηγουμένως έχουμε βρέξει με ελάχιστο νερό τη ζύμη, για να κολλήσει καλά και τα τηγανίζουμε.
υλικά
ενάμισι νεροπότηρο χλιαρό νερό
ένα κουταλάκι του γλυκού φρέσκια μαγιά μπύρας
4 νεροπότηρα αλεύρι
2 αυγά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3/4 του κουταλιού του γλυκού αλάτι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
εκτέλεση
σε μια λεκάνη διαλύουμε την μαγιά με το νερό, ρίχνουμε το λάδι, τα αυγά, και τα κτυπάμε λίγο μέχρι να διαλυθούν τα αυγά.
προσθέτουμε το αλάτι, λίγο λίγο το αλεύρι και τα ζυμώνουμε καλά, ώστε να μην κολάει η ζύμη.
σκεπάζουμε τη λεκάνη με μία πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για μια περίπου ώρα.
πέρνουμε μικρά κομματάκια ζύμης και τα ανοίγουμε πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια στο μέγεθος ενός μικρού πιάτου.
βάζουμε μια κουταλιά της σούπας γεμάτη από τη γέμιση της αρεσκείας μας, το κλίνουμε στη άκρη, αφού προηγουμένως έχουμε βρέξει με ελάχιστο νερό τη ζύμη, για να κολλήσει καλά και τα τηγανίζουμε.