Για 4-6 μερίδες
* 2 μέτριες μελιτζάνες, κομμένες σε κύβους
* Αλάτι
* Λάδι για τηγάνισμα
* 2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα καρέ
* 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο
* 1/2 φλιτζάνι πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
* 2 κ.τ.σ. κάππαρη
* 1 φλιτζάνι στραγγισμένο ντοματοπολτό
* 1/2 φλιτζάνι ξίδι
* 1-2 κ.τ.σ. ζάχαρη
* πιπέρι
* 1 πακέτο ριγκατόνι ή βίδες
[* Μυζήθρα ξερή για τρίψιμο ]
1. Αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε σε ένα στραγγιστήρι για 45 λεπτά. Ξεπλένουμε με κρύο νερό και τις στεγνώνουμε με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας.
2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τις μελιτζάνες - σε δόσεις, εάν δεν χωράνε. Χρειάζονται περίπου 10 λεπτά τηγάνισμα. Ρίχνουμε τις τηγανισμένες μελιτζάνες σε ένα μπολ και στραγγίζουμε το λάδι για να το ξαναχρησιμοποιήσουμε.
3. Ζεσταίνουμε περίπου 2 κουταλιές από αυτό το λάδι και τηγανίζουμε το κρεμμύδι και το σέλινο. Προσθέτουμε την ντομάτα, την κάππαρη και τις ελιές. Σιγοβράζουμε για 10-12 λεπτά. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μια βράση.
4. Στο μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα. Σερβίρουμε ρίχνοντας λίγη τριμμένη μυζήθρα.
* 2 μέτριες μελιτζάνες, κομμένες σε κύβους
* Αλάτι
* Λάδι για τηγάνισμα
* 2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα καρέ
* 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο
* 1/2 φλιτζάνι πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
* 2 κ.τ.σ. κάππαρη
* 1 φλιτζάνι στραγγισμένο ντοματοπολτό
* 1/2 φλιτζάνι ξίδι
* 1-2 κ.τ.σ. ζάχαρη
* πιπέρι
* 1 πακέτο ριγκατόνι ή βίδες
[* Μυζήθρα ξερή για τρίψιμο ]
1. Αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε σε ένα στραγγιστήρι για 45 λεπτά. Ξεπλένουμε με κρύο νερό και τις στεγνώνουμε με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας.
2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τις μελιτζάνες - σε δόσεις, εάν δεν χωράνε. Χρειάζονται περίπου 10 λεπτά τηγάνισμα. Ρίχνουμε τις τηγανισμένες μελιτζάνες σε ένα μπολ και στραγγίζουμε το λάδι για να το ξαναχρησιμοποιήσουμε.
3. Ζεσταίνουμε περίπου 2 κουταλιές από αυτό το λάδι και τηγανίζουμε το κρεμμύδι και το σέλινο. Προσθέτουμε την ντομάτα, την κάππαρη και τις ελιές. Σιγοβράζουμε για 10-12 λεπτά. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μια βράση.
4. Στο μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα. Σερβίρουμε ρίχνοντας λίγη τριμμένη μυζήθρα.