Ζελέ με τσάι γιασεμιού και φρούτα
Προετοιμασία: 30΄, Αναμονή: 2 ώρες τουλάχιστον
Υλικά (για 4 - 6 μερίδες):
600 γρ. νερό
1 κουτ. σούπας φύλλα τσαγιού, κατά προτίμηση με άρωμα γιασεμιού
80 γρ. ζάχαρη
3 φύλλα ζελατίνας (15 γρ.)
200 γρ. φρέσκα φρούτα εποχής, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κυβάκια
Διαδικασία:
Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνας σε ένα μπολάκι με κρύο νερό. Βάζουμε τα 600 γρ. νερό, το τσάι και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε. Σουρώνουμε το υγρό σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας που έχουν εν τω μεταξύ μαλακώσει και ανακατεύουμε έως ότου διαλυθούν. Αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει και προτού πήξει, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα φρούτα. Γεμίζουμε ψηλά ποτήρια ή μπολάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσει και να πήξει καλά το ζελέ.