Ροή

Zελέ με σαγκουίνι και καμπάρι

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
ΥΛΙΚΑ ( για 4 μικρές φόρμες) :

125 ml Campari
500 ml χυμός από Σαγκουίνι ή Πορτοκάλια
100 γρ Ζάχαρη
30 γρ Ζελατίνας
Πορτοκάλι, Μανταρίνι, Σαγκουίνι, Φράουλες
ή/και φύλλα Βασιλικού ( για το σερβίρισμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα βυθίζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό για λίγα λεπτά. Παράλληλα, στύβουμε τα πορτοκάλια και σουρώνουμε το χυμό τους.
Βάζουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη και το μισό χυμό πορτοκαλιού για να σιγοβράσουν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη, αφού την έχουμε στύψει καλά (προσοχή στη θερμοκρασία, γιατί η ζελατίνη καίγεται πολύ εύκολα). Μόλις διαλυθεί η ζελατίνη, αδειάζουμε το μίγμα σε μπολ, προσθέτουμε το υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού κι ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το campari κι ανακατεύουμε. Πρέπει να μείνει τουλάχιστον 4 ώρες στο ψυγείο σε μεταλλικά φορμάκια.

TIP: Αν θέλουμε μπορούμε να αφήσουμε το μίγμα να παγώσει για λίγο και να προσθέσουμε κομματάκια φρούτων. Δεν προσθέτουμε τα φρούτα όσο το μίγμα είναι ζεστό γιατί θα συγκεντρωθούν όλα τα κομμάτια στο κάτω μέρος του γλυκού.

Για να βγάλουμε τα ζελέ από τις φόρμες, τα βυθίζουμε για δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό.
Στολίζουμε με φέτες πορτοκαλιού και μανταρινιού ή φράουλες και λίγα ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού.
 
Top Bottom