Ροή

Ζελέ φράουλας

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
Ζελέ φράουλας


1360.jpg


Πολύ ελαφρύ γλυκό, αφού απουσιάζει οποιαδήποτε μορφή λιπαρών. Πολύ εντυπωσιακό, λόγω χρωματισμού. Πολύ δροσερό και απολαυστικό το ζεστό καλοκαίρι και συνάμα πολύ εύκολο να γίνει σπίτι και υγιεινό αφού αποφεύγετε οτιδήποτε χημικό, βιομηχανοποιημένο και κατ? επέκταση «πλαστικό». Τη δε γεύση του δεν μπορεί να συναγωνιστεί καμμία «σκόνη». Το μόνο που χρειάζεστε είναι φρέσκα φρούτα, ζάχαρη, ζελατίνη και πολύ αγάπη, γιατί όπως μου είπε και μια φίλη μου: «μόνο όταν μαγειρεύεις με όρεξη και αγάπη πετυχαίνουν όλα».

ΥΛΙΚΑ
500γρ. φρέσκιες φράουλες πλυμένες, χωρίς το κοτσάνι
200γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
600γρ. νερό
12γρ. διάφανη ζελατίνη σε σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε το νερό και τη ζάχαρη και βράστε τα για 5 λεπτά. Απομακρύνετε από τη φωτιά την κατσαρόλα και αφήστε το σιρόπι να κρυώσει.
Πολτοποιήστε τις φράουλες στο μπλέντερ, αφήνοντας μερικές στην άκρη για ντεκόρ. Βάλτε σε ένα μεγάλο μπωλ τον πολτό της φράουλας και περιχύστε τον με το σιρόπι. Σκεπάστε το μπωλ με ένα καθαρό πανί και αφήστε το μίγμα για μισή ώρα να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια περάστε το όλο μίγμα από σίτα, ώστε να απομακρυνθούν οι σπόροι και ο πολφός της φράουλας από το υγρό που μας ενδιαφέρει.
Σε ένα βαθύ πιάτο βάλτε ? του φλυτζανιού κρύο νερό, σκορπίστε από πάνω τη ζελατίνη και αφήστε την χωρίς να ανακατέψετε για 5 λεπτά να απορροφήσει το νερό.
Σε μία μικρή κατσαρόλα και σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία βάλτε ένα φλυτζάνι από το σιρόπι φράουλας που φτιάξατε και τη ζελατίνη με το νερό και ανακατέψτε ελαφρά να διαλυθεί η ζελατίνη τελείως. Αδειάστε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο υπόλοιπο σιρόπι φράουλας και ανακατέψτε πολύ καλά.
Τέλος αδειάστε το μίγμα ζελέ σε μία φόρμα και βάλτε το στο ψυγείο να πήξει. Όταν πήξει ξεφορμάρετε το ζελέ, διακοσμήστε το τοποθετώντας πάνω τις φράουλες που κρατήσατε και σερβίρετε.
Tip: - Είναι πολύ σημαντικό όταν διαλύετε τη ζελατίνη στην κατσαρόλα το όλο μίγμα να μη φθάσει σε σημείου βρασμού.
-Η ζελατίνη σε σκόνη πρέπει οπωσδήποτε να διογκωθεί σε κρύο νερό, προτού διαλυθεί σε οποιοδήποτε χλιαρό υγρό.
-Μπορείτε να σερβίρετε το ζελέ και με λίγη σαντιγύ ή ακόμη και παγωτό βανίλια αν θέλετε.
 
Top Bottom