Ροή

ΥΓΡΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ, ΡΟΥΜΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Areti

VIP μέλος
Joined
29 May 2010
Μηνύματα
1,715
Βαθμολογία
3
Points
38
Age
55
Location
Rhodos,Larissa
aaaaaaaaaaaaaaa.jpg


υλικα:



300 γρ. ταχίνι
300 γρ. ζάχαρη άχνη
300 γρ. αλεύρι
200 γρ. κουβερτούρα 55%
200 γρ. μαύρο ρούμι
100 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ



σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι μαζί με το ρούμι, το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη. προσθέτουμε την κουβερτούρα, αφού προηγουμένως την έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί. στο τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε το μείγμα σε μία φόρμα λαδωμένη και ζαχαρωμένη. πασπαλίζουμε και την επιφάνεια με ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180?c για 20-30 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος της φόρμας. διατηρείται εκτός ψυγείου και αν θέλουμε μπορούμε να ζεσταίνουμε ελαφρώς το κάθε κομμάτι που πρόκειται να σερβίρουμε.
 

Eleni Vatmanidou

New member
Joined
5 October 2010
Μηνύματα
1
Βαθμολογία
0
Points
0
Age
49
Location
Thessaloniki
Τί τέλεια συνταγή είναι αυτή; ακριβως αυτό που έψαχνα, δυνατές γεύσεις ,θα την κανω οπωσδήποτε!!!
 
Top Bottom