Υλικά (για 4 ?ερίδες)
240 γρα??. χτένια
280 γρα??. γαρίδες Νο 16/20
160 γρα??. ?ικρές πατάτες (κο??ένες στη ?έση και βρασ?ένες για 8 λεπτά)
50 γρα??. λιαστές ντο?άτες (κο??ένες σε λεπτές λωρίδες)
20 γρα??. βούτυρο
60 γρα??. ντο?ατίνια τσέρι (κο??ένα στη ?έση)
30 ml λευκό κρασί
χυ?ό από 2 λε?όνια
φύλλα άγριας ρόκας και φύτρες σόγιας για το γαρνίρισ?α
Εκτέλεση
Σε ?ια κατσαρόλα ψήνου?ε τις γαρίδες. Τις κατεβάζου?ε από τη φωτιά και τις διατηρού?ε ζεστές. Σε ζεστό τηγάνι και σε 5 γρα??. βούτυρο, ψήνου?ε τα χτένια για δύο λεπτά (την κάθε πλευρά). Κατεβάζου?ε από τη φωτιά και τα αφήνου?ε σε ζεστό ?έρος. Τοποθετού?ε πάλι το τηγάνι στη φωτιά και βάζου?ε το χυ?ό του λε?ονιού και το κρασί. Αδειάζου?ε προσεκτικά τη ?ισή ποσότητα (πρέπει να ?είνουν ?έσα περίπου 30 ml). Βάζου?ε ένα άλλο τηγάνι στη φωτιά, προσθέτου?ε βούτυρο και σοτάρου?ε τις πατάτες ?έχρι να ροδίσουν, περίπου για 5 λεπτά. Πριν κατεβάσου?ε το τηγάνι, προσθέτου?ε τη λιαστή ντο?άτα και τα ντο?ατίνια. Σοτάρου?ε για 1 λεπτό ακό?η.
Τοποθετού?ε τη ζεστή σαλάτα της πατάτας στη ?έση του πιάτου. Από πάνω βάζου?ε τα χτένια και τις γαρίδες και τελευταία τη ρόκα και τις φύτρες της σόγιας. Τέλος, ρίχνου?ε από πάνω τη σος από το λε?όνι και το κρασί.