Ροή

Βουτηματα Βουτηρου με Σοκολατα

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
Υλικά για 60 μπισκότα:

1 βούτυρο αγελάδος 250 γρ
200 γρ ζάχαρη άχνη
5 αυγά1 φακελάκι βανίλια
400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να μαλακώσει αρκετά. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν, χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει, προσθέτουμε την άχνη τμηματικά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 5 λεπτά.

Ρίχνουμε τη βανίλια, ένα-ένα τα αυγά και τέλος λίγο-λίγο το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα.

Το μίγμα θα γίνει σχετικά μαλακό και δεν θα πλάθεται με το χέρι, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο και στρώνουμε το ταψί του φούρνου με λαδόκολλα, βάζουμε το μίγμα σε κορνέ και σχηματίζουμε μπισκοτάκια σε ότι σχήμα θέλουμε κατά προτίμηση μακρουλό.

Ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου, προσέχοντας γιατί αρπάζουν εύκολα, μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν καλά.

Σε μπεν-μαρί λιώνουμε μια πλάκα κουβερτούρα με μια κουταλιά βούτυρο, ανακατεύοντας να ομογενοποιηθεί το μίγμα, απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.

Βουτάμε την άκρη από τα μπισκοτάκια στη λιωμένη σοκολάτα και τα τοποθετούμε πάλι στη σχάρα μέχρι να σφίξει η σοκολάτα.
 
Top Bottom