Υλικά
250 γραμ. μαργαρίνη
350 γραμ. ζάχαρη
5 μεγάλα αυγά (χωρισμένα)
200 γραμ. χυμός φρ. πορτοκάλι
100 γραμ. κονιάκ
1 κ.σ. κανέλα,γαρύφαλο,μοσχοκάρυδο ανάμεικτα
150 γραμ. καρυδόψιχα
2 βανίλιες
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια ακέρωτα
1 πρέζα αλάτι
500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Εκτελεση
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη στο μίξερ για 5-6 λεπτά να αφρατέψει καλά. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους, να απορροφούνται κάθε φορά από το μείγμα.
Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Ρίχνουμε στο μείγμα βουτύρου, εναλλάξ το αλεύρι και τον χυμό. Τέλος προσθέτουμε τη μισή μαρέγκα να αραιώσει το μείγμα. Ρίχνουμε την καρυδόψιχα και την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε. Διπλώνουμε απαλά με σπάτουλα το μείγμα. Το αδειάζουμε σε ταψί 28 εκατοστά βουτυρωμένο και στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο c στην τελευταία σχάρα μέχρι να φουσκώσει, να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και να ροδίσει καλά. Ελέγχουμε αν είναι ψημένη με την λάμα του μαχαιριού. Αν βγαίνει καθαρή είναι έτοιμη.
Την αφήνουμε να σταθεί 10 λεπ. στο ταψί. Ξεφορμάρουμε, αφαιρούμε την λαδόκολλα. Αχνίζουμε με άχνη.