Υλικά (για 4 άτομα):
300γρ κίτρινο τυρί τριμμένο
50γρ αλεύρι
60γρ βούτυρο
200ml γάλα εβαπορέ
200ml νερό χλιαρό
100ml κρέμα γάλακτος light
αλάτι, πιπέρι
μοσχοκάρυδο
2 αυγά
αλεύρι, αυγό, φρυγανιά για το πανάρισμα
λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Βάζουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει ελαφρύ ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε το γάλα σιγά ? σιγά, ανακατεύοντας με σύρμα χειρός και βράζουμε για λίγα λεπτά σε σιγανή φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο, τα 2 αυγά, την κρέμα γάλακτος και το τριμμένο τυρί, τα ενσωματώνουμε μέχρι να γίνουν ένα μίγμα και το αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια, πλάθουμε με τα χέρια σε μπαλάκια και τα περνάμε από το αλεύρι,
το αυγό και τη φρυγανιά. Τηγανίζουμε τις τυροκροκέτες σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα, τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε σε πιάτα συνοδεύοντας με φρέσκια σαλάτα.