Areti
VIP μέλος
Υλικα
1,5 πακέτο μπισκότα τύπου Digestive
μισό φλιτζάνι λειωμένο βούτυρο
Ζαχαρούχο γάλα 2/3 του κουτιού
1 κουτί κρύα σαντιγί / κρέμα γάλακτος και 3 κουταλιές νερό
χυμό 1 λεμονιού
1 πακέτο τυρί κρέμα
1 κονσέρβα βύσσινα ή αν προτιμάτε μαρμελάδα φράουλα
Φόρμα με αποσπώμενη βάση
Εκτελεση
Θρυμματίζετε τα μπισκότα και τα ανακατεύετε με το βούτυρο. Απλώνετε το μείγμα στο ταψί και το βάζετε στο ψυγείο όσο συνεχίζετε την ετοιμασία.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το νερό, για 5-6 λεπτά. Προσθέτετε το τυρί, το ζαχαρούχο, τον χυμό κι ανακατεύετε με κουτάλα.
Μετά απλώνετε το μείγμα στα μπισκότα και βάζετε πάλι στο ψυγείο.
Όσο πιο πολύ αφήσετε το μείγμα στο ψυγείο, τόσο περισσότερο θα σφίξει η κρέμα.
Όταν είναι ώρα να σερβίρετε το γλυκό, σουρώνετε τα βύσσινα και τ? απλώνετε / ή την μαρμελάδα πάνω στην κρέμα.
Συμβουλή
Αν τα βύσσινα σας φαίνονται ξινά, πριν τα απλώσετε, χτυπήστε τα στο μίξερ ή στο multi με 2-3 κουταλιές άχνη ζάχαρη. |