Τσιζ κέικ (cheesecake) με κρέμα σοκολάτας
Υλικά για τη βάση
250 γρ. μπισκότα πτι μπερ ολικής αλέσεως
5 γρ. σκόνη κακάο
125 γρ. φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. φιστίκι Αιγίνης
Υλικά για την κρέμα σοκολάτας
600 γρ. τυρί κρέμα
130 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
150 γρ. ιταλική μαρέγκα
Υλικά για την κρέμα λευκής σοκολάτας
100 γρ. λευκή σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
100 γρ. τυρί κρέμα
λίγα φιστίκια για γαρνίρισμα
Εκτέλεση της βάσης
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και κατόπιν τα ανακατεύουμε με το κακάο και το βούτυρο.
Σε μία φόρμα με κινητό πάτο διαμέτρου 24 εκ. Στρώνουμε το μείγμα του μπισκότου πιέζοντας το καλά προς τα κάτω. Ρίχνουμε τα φιστίκια Αιγίνης και ψήνουμε για 15 λεπτά.
Βγάζουμε τη φόρμα από φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
Εκτέλεση κρέμας σοκολάτας
Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε πάνω στην κουβερτούρα . Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
Χτυπάμε την κρέμα τυριού με το πιρούνι ή το σύρμα μέχρι να μαλακώσει, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
Στο τέλος προσθέτουμε την ιταλική μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το κρύο μπισκότο και βάζουμε το τσιζ κέικ στο ψυγείο για λίγη ώρα, μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
Εκτέλεση κρέμας λευκής σοκολάτας
Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε πάνω στη λευκή σοκολάτα Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Χτυπάμε σε ένα μπολ την κρέμα τυριού με το πιρούνι ή το σύρμα, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
Στρώνουμε το μείγμα αυτό πάνω στο γλυκό και το στολίζουμε με φιστίκια Αιγίνης.
Υλικά για τη βάση
250 γρ. μπισκότα πτι μπερ ολικής αλέσεως
5 γρ. σκόνη κακάο
125 γρ. φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. φιστίκι Αιγίνης
Υλικά για την κρέμα σοκολάτας
600 γρ. τυρί κρέμα
130 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
150 γρ. ιταλική μαρέγκα
Υλικά για την κρέμα λευκής σοκολάτας
100 γρ. λευκή σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
100 γρ. τυρί κρέμα
λίγα φιστίκια για γαρνίρισμα
Εκτέλεση της βάσης
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και κατόπιν τα ανακατεύουμε με το κακάο και το βούτυρο.
Σε μία φόρμα με κινητό πάτο διαμέτρου 24 εκ. Στρώνουμε το μείγμα του μπισκότου πιέζοντας το καλά προς τα κάτω. Ρίχνουμε τα φιστίκια Αιγίνης και ψήνουμε για 15 λεπτά.
Βγάζουμε τη φόρμα από φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
Εκτέλεση κρέμας σοκολάτας
Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε πάνω στην κουβερτούρα . Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
Χτυπάμε την κρέμα τυριού με το πιρούνι ή το σύρμα μέχρι να μαλακώσει, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
Στο τέλος προσθέτουμε την ιταλική μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το κρύο μπισκότο και βάζουμε το τσιζ κέικ στο ψυγείο για λίγη ώρα, μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
Εκτέλεση κρέμας λευκής σοκολάτας
Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε πάνω στη λευκή σοκολάτα Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Χτυπάμε σε ένα μπολ την κρέμα τυριού με το πιρούνι ή το σύρμα, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
Στρώνουμε το μείγμα αυτό πάνω στο γλυκό και το στολίζουμε με φιστίκια Αιγίνης.