Areti
VIP μέλος
Υλικά (για 2 άτομα):
1 τσιπούρα 800γρ περίπου
2 κιλά αλάτι χοντρό
3 ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα
1 κλωνάρι θυμάρι φρέσκο
2 φέτες λεμόνι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε το ψάρι χωρίς να αφαιρέσουμε τα λέπια. Το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί και τοποθετούμε στην κοιλιά του το θυμάρι και τις φέτες λεμόνι. Αναμιγνύουμε σε μπολ το χοντρό αλάτι και
τη μαρέγκα μέχρι να ενσωματωθούν. Βάζουμε μια λαδόκολλα σε ταψί και στρώνουμε την μισή ποσότητα από το μίγμα. Ακουμπάμε το ψάρι και απλώνουμε το υπόλοιπο μίγμα σκεπάζοντας το ομοιόμορφα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 40 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε και κατόπιν σπάμε την κρούστα
και σερβίρουμε τα φιλέτα του ψαριού συνοδεύοντας με λαχανικά και λαδολέμονο.
1 τσιπούρα 800γρ περίπου
2 κιλά αλάτι χοντρό
3 ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα
1 κλωνάρι θυμάρι φρέσκο
2 φέτες λεμόνι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε το ψάρι χωρίς να αφαιρέσουμε τα λέπια. Το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί και τοποθετούμε στην κοιλιά του το θυμάρι και τις φέτες λεμόνι. Αναμιγνύουμε σε μπολ το χοντρό αλάτι και
τη μαρέγκα μέχρι να ενσωματωθούν. Βάζουμε μια λαδόκολλα σε ταψί και στρώνουμε την μισή ποσότητα από το μίγμα. Ακουμπάμε το ψάρι και απλώνουμε το υπόλοιπο μίγμα σκεπάζοντας το ομοιόμορφα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 40 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε και κατόπιν σπάμε την κρούστα
και σερβίρουμε τα φιλέτα του ψαριού συνοδεύοντας με λαχανικά και λαδολέμονο.