Υλικά
300 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
50 γραμμ. βούτυρο
150 ml κρέμα γάλακτος
80 γραμμ. μπισκότα βουτύρου χοντροσπασμένα
1 φλ. τσαγιού στραγγισμένο και ψιλοκομμένο γλυκό κουταλιού πορτοκάλι ή νεράντζι
1 πορτοκάλι (ξύσμα, τριμμένο σε χοντρό τρίφτη)
2 κ.σ. κονιάκ
κακάο, άχνη, τρίμματα σοκολάτας, αλεσμένους ξηρούς καρπούς
Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια. Ζεσταίνουμε την κρέμα και λίγο πριν βράσει τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα. Περιμένουμε 1΄. Μετά απαλά ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει λείο. Προσθέτουμε το ξύσμα. Αφήνουμε 5΄-6΄ το μείγμα να κρυώσει. Ανακατεύουμε 2-3 φορές. Τότε προσθέτουμε το ψιλοκομμένο γλυκό κουταλιού, το χοντροσπασμένο μπισκότο και το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο περίπου 1 ώρα μέχρι να σφίξει και να κάνει σώμα (να σταθεροποιηθεί). Μ? ένα κουτάλι γλυκού παίρνουμε λίγη ποσότητα και γρήγορα πλάθουμε στο χέρι τρουφίτσα. Ρολάρουμε τις τρούφες σε κακάο ή τρίμματα σοκολάτας ή άχνη ή αλεσμένους ξηρούς καρπούς.