Υλικά
2-3 ματσάκια ρόκα
10 ντομάτες κομμένες σε χοντρές φέτες
5-6 φρέσκα μανιτάρια
200γρ μπέικον ή πανσέτα κομμένη σε λεπτές φέτες
2 κουτ. σούπας ξύδι μπαλσάμικο
1 κουτ. σούπας ακατέργαστη ζάχαρη
10 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας φρέσκο βασιλικό
Θαλασσινό αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σε ένα αντικολλητικό ταψί, στρώστε μία λαδόκολλα. Τοποθετείστε πάνω στην λαδόκολλα τις ντομάτες και τα μανιτάρια. Ραντίζεται τα λαχανικά με λίγο ελαιόλαδο και μπαλσάμικο. Στη συνέχεια ρίχνετε την ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και τον βασιλικό.
2. Ψήνετε τα λαχανικά για 20-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν.
3. Μαγειρεύουμε την παντσέτα ή τσιγαρίζουμε το μπείκον σε μέτρια φωτιά. Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
4. Σε ένα μπολ βάζετε την ρόκα, βάζουμε τα ψητά λαχανικά και το ψιλοκομμένο κρέας. Ραντίζουμε με λίγο αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο και σερβίρετε αμέσως.