
Υλικά
1 πακέτο (450 γρ) φύλλο Βηρυτού ή κρούστας
600 γρ μοσχαρίσιος κιμάς, δύο φορές περασμένο στη μηχανή του κιμά
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 καρότο τριμμένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
100 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο ή παρμεζάνα
λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
αλάτι
πιπέρι
Εκτελεση
Ροδίζουμε στο ελαιόλαδο τον κιμά για 5΄-6΄, να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το καρότο και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να πιει όλα τα υγρά του ο κιμάς και να μείνει στεγνός. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Τέλος προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει.
Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο. Τα κόβουμε κάθετα σε 5 λωρίδες μέχρι κάτω και λαδώνουμε κάθε λωρίδα με πινέλο. Τη διπλώνουμε στη μέση και βάζουμε λίγη γέμιση κατά μήκος. Κλείνουμε σε ρολό. Λαδώνουμε το πουράκι και τσιμπάμε τα ανοίγματα στα πλάγια. Αφού τα ετοιμάσουμε όλα (βγαίνουν πολλά, περίπου 75 μπουκιές) τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα και τα ψήνουμε στους 180οC για 15΄-20΄, να ροδίσουν καλά.