YΛΙΚΑ
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων,όταν η θερμοκρασία πέσει στους 35 -40 βαθμούς ,ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα και ανακατεύουμε καλά
- 110γρ.βούτυρο
- 130γρ.ζάχαρη
- 4 ασπράδια αυγών
- 130γρ.αλεύρι κοσκινισμένο
- 200gr.κουβερτουρα 55%τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτιαια
- 200γρ.κρέμα γάλακτος 35%χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
- Αφήνουμε τα ασπράδια και το βούτυρο τουλάχιστον 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου,ανακατεύουμε καλά τη ζάχαρη και το βούτυρο,προσθέτουμε και τα ασπραδια και συνεχιζουμε το ανακάτεμα ,ρίχνουμε το αλεύρι και αναατεύουμε ώτε να έχουμε ένα ομοιογενοποημένο μείγμα.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.βάζουμε το μείγμασε μια σαούλα του κορνέ και σχηματίζουμε στρογγυλά μπισκότα σε λεπτό πάχος,ψήνουμε για 10 λεπτά όταν κρυώσουν τα ενωνουμε ανά 2 με την κρέμα σοκολάτας-ganache-.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων,όταν η θερμοκρασία πέσει στους 35 -40 βαθμούς ,ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα και ανακατεύουμε καλά