Ροή

Τραγανά μουστοκούλουρα

Areti

VIP μέλος
Joined
29 May 2010
Μηνύματα
1,715
Βαθμολογία
3
Points
38
Age
54
Location
Rhodos,Larissa
Tragana-moustokouloura.jpg


Υλικά

500 ml μούστο
500 ml ελαιόλαδο ανάμεικτο με σπορέλαιο
250 γραμμ. ζάχαρη
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γλ. σόδα μαγειρικής
1½ κ.γλ. κανέλα σκόνη
1½ κ.γλ. γαρίφαλο σκόνη
1 φλιτζ. ελληνικού καφέ κονιάκ
όσο πάρει (γύρω στο 1½ κιλό) αλεύρι για όλες τις χρήσεις


1. Σε μια μπασίνα (μεγάλο μπολ) ρίχνουμε το μούστο, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο. Αραιώνουμε τη σόδα στο κονιάκ. Τα χτυπάμε με σύρμα να ενωθούν.

2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε λίγο λίγο μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Πλάθουμε στρογγυλά ή ό,τι σχήμα θέλουμε τα μουστοκούλουρα και τα αραδειάζουμε σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα.

3. Ψήνουμε τα κουλούρια στον αέρα στους 170 βαθμούς Κελσίου για 40΄, ώσπου να φουσκώσουν ελαφρά και να ροδίσουν απ' όλες τις πλευρές.
 
Top Bottom