Υλικά
3 φλυτζάνια τραχανά
3/4 κιλού φέτα
αλάτι και πιπέρι
15 αυγά
1 φλιτζάνι λάδι
1/2 κιλό φύλλο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Χτυπάτε τ΄αυγά και τα προσθέτετε στο τραχανά
Θρυμματίζετε τη φέτα με ένα πιρούνι και την προσθέτετε κι αυτή στον τραχανά
Ανακατεύετε πάρα πολύ καλά
Αλατοπιπερώνετε
Λιώνετε το βούτυρο
Βουτυρώνετε το ταψί
Απλώνετε τα μισά φύλλα αφού πάντα ανάμεσα από το καθένα τα βρέχετε με το βούτυρο
Φροντίστε να καλύπτετε όλο το ταψί με τα φύλλα
Ρίχνετε το μείγμα και το απλώνετε προσεχτικά να μην σχιστεί το φύλλο από κάτω
Απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα και ανάμεσα το βούτυρο
Γυρίζετε αυτά που περισσεύουν έξω από το ταψί προς τα μέσα
Κόβετε πολύ προσεχτικά την πίτα σε κομμάτια και ραντίζετε με νερό
Ψήνετε μισή ώρα με τρία τέταρτα σε μέτριο φούρνο
3 φλυτζάνια τραχανά
3/4 κιλού φέτα
αλάτι και πιπέρι
15 αυγά
1 φλιτζάνι λάδι
1/2 κιλό φύλλο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Χτυπάτε τ΄αυγά και τα προσθέτετε στο τραχανά
Θρυμματίζετε τη φέτα με ένα πιρούνι και την προσθέτετε κι αυτή στον τραχανά
Ανακατεύετε πάρα πολύ καλά
Αλατοπιπερώνετε
Λιώνετε το βούτυρο
Βουτυρώνετε το ταψί
Απλώνετε τα μισά φύλλα αφού πάντα ανάμεσα από το καθένα τα βρέχετε με το βούτυρο
Φροντίστε να καλύπτετε όλο το ταψί με τα φύλλα
Ρίχνετε το μείγμα και το απλώνετε προσεχτικά να μην σχιστεί το φύλλο από κάτω
Απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα και ανάμεσα το βούτυρο
Γυρίζετε αυτά που περισσεύουν έξω από το ταψί προς τα μέσα
Κόβετε πολύ προσεχτικά την πίτα σε κομμάτια και ραντίζετε με νερό
Ψήνετε μισή ώρα με τρία τέταρτα σε μέτριο φούρνο