Υλικά
Για τις κρέπες
20 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
50 γραμμάρια ζάχαρη
2 γραμμάρια αλάτι
1 βανίλια σκόνη
200 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
500 γραμμάρια γάλα
150 γραμμάρια αυγά
20 γραμμάρια ρούμι
Για την κρέμα σοκολάτα
450 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
250 γραμμάρια ασπράδια
100 γραμμάρια ζάχαρη
1 βανίλια
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
80 γραμμάρια ρούμι
Εκτέλεση
Για τις κρέπες
Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
Βάζουμε σε ένα πιάτο τα αυγά και τα χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι.
Στη συνέχεια ρίχνουμε σε ένα μπολ, το αλεύρι με λίγο αλάτι, τη ζάχαρη και τα χτυπημένα αυγά.
Προσθέτουμε το κονιάκ και το γάλα και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να σχηματιστεί ένας πηχτός χυλός από τα υλικά μας.
Στο τέλος βάζουμε και το βούτυρο και αφήνουμε το χυλό στο ψυγείο για μισή ώρα.
Σε ένα ζεσταμένο τηγάνι, βάζουμε μια κουτάλα από το χυλό και την απλώνουμε σε όλο το τηγάνι για να γίνει η ζύμη της κρέπας.
Μόλις ψηθεί η μια πλευρά της κρέπας τη γυρίζουμε από την άλλη.
Για την κρέμα σοκολάτας
Σε μπέν μαρι (δηλαδή μπολ πάνω από μια κατσαρόλα που το νερό βράζει) λιώνουμε τη σοκολάτα, κάνουμε μαρέγκα τα ασπράδια με τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Ανακατεύουμε τη λιωμένη σοκολάτα με τη μαρέγκα και τέλος με τη κρέμα γάλακτος αραιά χτυπημένη και το ρούμι, όλα ανακατεμένα απαλά.
Για την συναρμολόγηση
Κόβουμε 8 κρέπες στη μέση και τις βάζουμε σε τσέρκι 26 cm, ξεκινώντας από τη μέση της τούρτας προς τα έξω.
Μετά βάζουμε μια κρέπα για πάτο και μια λεπτή στρώση σοκολάτας.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ( κρέπα- κρέμα σοκολάτας) 4 φορές και μετά κλείνουμε την τούρτα με τις κρέπες που εξέχουν από τα πλάγια.
Παγώνουμε σε κατάψυξη για 1 ώρα και και διατηρείτε στη κατάψυξη.