ΖΥΜΗ ΚΡΕΠΑΣ
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. γάλα
150 γρ. αυγά
20 γρ. ρούμι
20 γρ. βούτυρο λιωμένο
50 γρ. ζάχαρη
2 γρ. αλάτι
1 βανίλια σκόνη
200 γρ. αλεύρι μαλακό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και μετά τα περνάμε από σινουά.
Αφήνουμε το μίγμα 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
450 γρ. σοκολάτα bitter, 70% cacao
250 γρ. ασπράδια
100 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
250 γρ. σαντιγύ (35% λιπαρά)
80 γρ. ρούμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε σε μπεν-μαρί τη σοκολάτα, κάνουμε μαρέγκα τα ασπράδια με τη ζάχαρη και τη βανίλια.. Ανακατεύουμε τη λιωμένη σοκολάτα με τη μαρέγκα και τέλος με τη σαντιγύ μισοχτυπημένη και το ρούμι, όλα ανακατεμένα απαλά .
ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥΡΤΑΣ ΚΡΕΠΑ
Κόβουμε 8 κρέπες στη μέση και τις βάζουμε σε τσέρκι 26 cm, ξεκινώντας από τη μέση της τούρτας προς τα έξω.Μετά βάζουμε μια κρέπα για πάτο και μια λεπτή στρώση μους σοκολάτα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ( κρέπα-μους σοκολάτα) 4 φορές και μετά κλείνουμε την τούρτα με τις κρέπες που εξέχουν από τα πλάγια.
Παγώνουμε σε κατάψυξη για 10-12 ώρες.
ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Σάλτσα φραμπουάζ - φρούτα του δάσους