Ροή

ΤΟ ΨΑΡΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
Υλικά

# 4 φιλέτα γλώσσα ή μπακαλιάρο

# 1/2 κούπα ελαιόλαδο

# 1/2 κιλό μαρούλι

# 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες

# 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

# 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

# 1/2 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο

# 200 γρ. ψωμί μπαγιάτικο

# λαχανάκια Βρυξελών

# Χυμό λεμονιού

# Σκόνη μουστάρδας

# Αλάτι - πιπέρι

# Λίγο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Αλείφουμε με λάδι ένα πυρέξ και στρώνουμε στον πάτο του τις ροδέλες του κρεμμυδιού, το μαϊντανό, το δυόσμο και το μαρούλι. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του ψαριού, προσθέτουμε λίγο μοσχοκάρυδο και τα τοποθετούμε από πάνω. Ρίχνουμε πάνω από τα φιλέτα το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τέλος ρίχουμε λάδι, το ψωμί για να κάνει κρούστα και να απορροφήσει τα υγρά και λίγο αλατοπίπερο. Βάζουμε το πυρέξ σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε για 1 ώρα. Στο μεταξύ, βράζουμε σε μια κατσαρόλα τα λαχανάκια, χωρίς αλάτι, για να διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους. Σε ένα πιάτο, χτυπάμε λάδι, χυμό λεμονιού, σκόνη μουστάρδας, αλάτι και πιπέρι. Αφού ψηθεί το ψάρι, το βάζουμε στο κέντρο μιας πιατέλας και γύρω-γύρω διακοσμούμε με τα λαχανάκια και φέτες ντομάτας. Περιχύνουμε με τη σάλτσα που φτιάξαμε τα λαχανάκια και σερβίρουμε.
 
Top Bottom