Ροή

Το γλυκο του Αγιου Βαλεντινου

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
Συστατικά:

-1 φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο
-3 φλυτζ. του τσαγιού αλεύρι
-1/3 του φλυτζ. ζάχαρη
-1 φλυτζ. του καφέ λικέρ της αρεσκείας μας
-1 κρόκο αυγού
-1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
-λίγο ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού


Εκτέλεση:

Λιώνουμε το βούτυρο και στη συνέχεια, σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Μπορεί να χρειαστεί να τα ζυμώσουμε λίγο με τα χέρια μας. Απλώνουμε τη ζύμη μέσα σε ένα ταψί σε σχήμα καρδιάς και την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.
Μόλις κρυώσει, βγάζουμε το μπισκότο από το ταψί και το τοποθετούμε πάνω στον πάγκο εργασίας ή σε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτόνι για να το δουλέψουμε.

Για τη γέμιση μαρμελάδας

Διαλέγουμε κόκκινα φρούτα όπως φράουλες, βατόμουρα ή κεράσια, κατεψυγμένα, τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα και σιγοβράζουμε με ίδια ποσότητα ζάχαρης, ανακατεύοντάς τα κάθε τόσο με ένα ξύλινο κουτάλι. Μόλις αρχίζει να πήζει προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας λεμόνι και αφήνουμε να πάρει μια ή δυο βράσεις. Το βγάζουμε από τη φωτιά και μόλις αρχίσει να πήζει αλείφουμε με αυτή τη μαρμελάδα το μπισκότο, προσέχοντας να μη στάζει.

Μπορούμε πάντα να αγοράσουμε έτοιμη τη μαρμελάδα και να τη λιώσουμε για λίγο πάνω από τη φωτιά για να μπορεί να δουλευτεί εύκολα πάνω στο μπισκότο.
 
Top Bottom