Ροή

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΤΟΥ ΣΕΦ

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
Συστατικά:

-600 ml δυνατό γλυκό καφέ
-150 ml κρασί Μαρσάλα
-4 κρόκους αυγών
-75 γρ. ψιλή ζάχαρη
-1 κιλό τυρί μασκαρπόνε
-2 πακέτα ιταλικά μπισκότα σαβαγιάρ ( δάχτυλα με σπογγώδη, αφράτη υφή )
-4 κουτ. της σούπας σκόνη κακάο, κοσκινισμένη


Εκτέλεση:

Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι για κέικ με διάμετρο περίπου 25 εκ. και τοποθετούμε κατά μέρος. Σε ένα βαθύ πιάτο ( όχι μπολ ), αναμιγνύουμε τον καφέ με 30 ml κρασί. Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να φτιάξουμε ένα παχύ, ανοιχτόχρωμο μίγμα.
Χτυπάμε το μασκαρπόνε μέχρι να μαλακώσει και του προσθέτουμε μια κουταλιά από το μίγμα των κρόκων. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε αυτό το μίγμα στο υπόλοιπο μίγμα των κρόκων. Προσθέτουμε το υπόλοιπο κρασί και ανακατεύουμε ελαφρά.
Βουτάμε τα μισά μπισκότα στο μίγμα του καφέ, ένα ένα, στραγγίζοντας το υγρό που περισσεύει και τα απλώνουμε σε μονή στρώση στο ταψάκι για κέικ που ετοιμάσαμε.
Απλώνουμε από πάνω τη μισή ποσότητα από το μίγμα του μασκαρπόνε και πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα του κακάο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά και πασπαλίζουμε και πάλι από πάνω με το κακάο.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες και σερβίρουμε
 
Top Bottom