Areti
VIP μέλος
Τιραμισού με φράουλες
500 γρ. φράουλες
30 μπισκότα σαβουαγιάρ
250 γρ.τυρί μασκαρπόνε
100 γρ. ζάχαρη άχνη και 20 γρ. για τις φράουλες
4 αυγά
1 μπαστουνάκι βανίλιας
Σιρόπι σοκολάτας για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βγάζουμε από το ψυγείο το μασκαρπόνε και τα αυγά μισή ώρα πριν τα χρησιμοποιήσουμε για να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου
Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια . χτυπάμε τους κρόκους με τα 100 γρ. ζάχαρης άχνης μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτουμε τα σποράκια της βανίλιας και κρατάμε το μπαστουνάκι για το μίγμα φράουλας. Όταν το μίγμα αφρατέψει το αποσύρουμε από το μίξερ και προσθέτουμε το μασκαρπόνε ενσωματώνοντάς το σιγά σιγά στο μίγμα με σπάτουλα μαλακή ζαχαροπλαστικής .
Πολτοποιούμε 250 γρ. φράουλας με 20 γρ. ζάχαρης .
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μίγμα με το μασκαρπόνε όσο μπορούμε πιο μαλακά για να μην πέσει ο όγκος της μαρέγκας.
Μαλακώνουμε τα σαβουαγιάρ στο πολτό της φράουλας και τα στρώνουμε σε βαθύ πυρεξάκι ή σε ταψάκι . στρώνουμε πάνω το μίγμα του μασκαρπόνε με τα αυγά . στολίζουμε πάνω με τις υπόλοιπες φράουλες . παγώνουμε στο ψυγείο για 7-8 ώρες και σερβίρουμε με σιρόπι σοκολάτας
500 γρ. φράουλες
30 μπισκότα σαβουαγιάρ
250 γρ.τυρί μασκαρπόνε
100 γρ. ζάχαρη άχνη και 20 γρ. για τις φράουλες
4 αυγά
1 μπαστουνάκι βανίλιας
Σιρόπι σοκολάτας για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βγάζουμε από το ψυγείο το μασκαρπόνε και τα αυγά μισή ώρα πριν τα χρησιμοποιήσουμε για να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου
Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια . χτυπάμε τους κρόκους με τα 100 γρ. ζάχαρης άχνης μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτουμε τα σποράκια της βανίλιας και κρατάμε το μπαστουνάκι για το μίγμα φράουλας. Όταν το μίγμα αφρατέψει το αποσύρουμε από το μίξερ και προσθέτουμε το μασκαρπόνε ενσωματώνοντάς το σιγά σιγά στο μίγμα με σπάτουλα μαλακή ζαχαροπλαστικής .
Πολτοποιούμε 250 γρ. φράουλας με 20 γρ. ζάχαρης .
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μίγμα με το μασκαρπόνε όσο μπορούμε πιο μαλακά για να μην πέσει ο όγκος της μαρέγκας.
Μαλακώνουμε τα σαβουαγιάρ στο πολτό της φράουλας και τα στρώνουμε σε βαθύ πυρεξάκι ή σε ταψάκι . στρώνουμε πάνω το μίγμα του μασκαρπόνε με τα αυγά . στολίζουμε πάνω με τις υπόλοιπες φράουλες . παγώνουμε στο ψυγείο για 7-8 ώρες και σερβίρουμε με σιρόπι σοκολάτας