Για 8-10 μερίδες
* 400 γραμμ. γραβιέρα χοντροτριμμένη, βουτηγμένη μέσα σε 200 γραμμ. γάλα (αποβραδίς στο ψυγείο)
* 100 γραμμ. γάλα επιπλέον
* 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες, κομμένες σε μικρούς κύβους, βρασμένες, στραγγισμένες και ζεστές
* 250 γραμμ. βούτυρο
* 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
* 500 γραμμ. μανιτάρια, κομμένα
* χυμό από 1 λεμόνι
* 6 αυγά, χτυπημένα
* 4 κ.τ.σ. γαλέτα
* 4 κρόκους
1. Φτιάχνουμε πουρέ λειώνοντας τις πατάτες και χρησιμοποιώντας 4 κ.τ.σ. βούτυρο και 100 γραμμ. γάλα. Αλατοπιπερώνουμε.
2. Σωτάρουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια σε 4 κ.τ.σ. βούτυρο. Προσθέτουμε τον πουρέ, το λεμόνι και ανακατεύουμε ρίχνοντας τα χτυπημένα αυγά. Αλατίζουμε.
3. Πασπαλίζουμε μια βουτυρωμένη φόρμα με λίγη γαλέτα. Προσθέτουμε το μείγμα του πουρέ, πασπαλίζουμε με λίγη γαλέτα και 1 κ.τ. σ βούτυρο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για μία ώρα περίπου.
4. Λειώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε μπεν μαρί, προσθέτουμε τα τυριά και το γάλα ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους, ανακατεύοντας γρήγορα με το σύρμα. Γυρίζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να είναι λεία. Μοιράζουμε τη σάλτσα στα πιάτα και σερβίρουμε το ψημένο timballo από πάνω.
* 400 γραμμ. γραβιέρα χοντροτριμμένη, βουτηγμένη μέσα σε 200 γραμμ. γάλα (αποβραδίς στο ψυγείο)
* 100 γραμμ. γάλα επιπλέον
* 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες, κομμένες σε μικρούς κύβους, βρασμένες, στραγγισμένες και ζεστές
* 250 γραμμ. βούτυρο
* 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
* 500 γραμμ. μανιτάρια, κομμένα
* χυμό από 1 λεμόνι
* 6 αυγά, χτυπημένα
* 4 κ.τ.σ. γαλέτα
* 4 κρόκους
1. Φτιάχνουμε πουρέ λειώνοντας τις πατάτες και χρησιμοποιώντας 4 κ.τ.σ. βούτυρο και 100 γραμμ. γάλα. Αλατοπιπερώνουμε.
2. Σωτάρουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια σε 4 κ.τ.σ. βούτυρο. Προσθέτουμε τον πουρέ, το λεμόνι και ανακατεύουμε ρίχνοντας τα χτυπημένα αυγά. Αλατίζουμε.
3. Πασπαλίζουμε μια βουτυρωμένη φόρμα με λίγη γαλέτα. Προσθέτουμε το μείγμα του πουρέ, πασπαλίζουμε με λίγη γαλέτα και 1 κ.τ. σ βούτυρο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για μία ώρα περίπου.
4. Λειώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε μπεν μαρί, προσθέτουμε τα τυριά και το γάλα ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους, ανακατεύοντας γρήγορα με το σύρμα. Γυρίζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να είναι λεία. Μοιράζουμε τη σάλτσα στα πιάτα και σερβίρουμε το ψημένο timballo από πάνω.