Συστατικά:
1 κιλό αλεύρι
1 ποτήρι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑμΟ
χυμό 1 λεμονιού ή πορτοκαλιού
½ κουταλάκι αλάτι
λίγο νερό
Υλικά για τη γέμιση
2 ποτήρια αμύγδαλα χοντροαλεσμένα και
καβουρντισμένα
1 ποτήρι σουσάμι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά κανέλα και γαρύφαλλα
Υλικά για το σιρόπι
1 ποτήρι μέλι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
κανέλα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Σε μία λεκάνη χτυπάμε το λάδι, το αλάτι και τον χυμό του λεμονιού. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζεστό νερό μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακιά. Ανοίγουμε φύλλο λεπτό και κόβουμε λουρίδες πλάτους 8 εκ. και μήκους 20 εκ. Απλώνουμε πάνω 2 κουταλιές γέμιση και κλείνουμε το φύλλο. Το στρίβουμε για να γίνει σαν σαρίκι και αφού τελειώσουμε με όλο το φύλλο και όλη τη γέμιση τις τηγανίζουμε.Τις σερβίρουμε περιχυμένες με το σιρόπι.
1 κιλό αλεύρι
1 ποτήρι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑμΟ
χυμό 1 λεμονιού ή πορτοκαλιού
½ κουταλάκι αλάτι
λίγο νερό
Υλικά για τη γέμιση
2 ποτήρια αμύγδαλα χοντροαλεσμένα και
καβουρντισμένα
1 ποτήρι σουσάμι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά κανέλα και γαρύφαλλα
Υλικά για το σιρόπι
1 ποτήρι μέλι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
κανέλα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Σε μία λεκάνη χτυπάμε το λάδι, το αλάτι και τον χυμό του λεμονιού. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζεστό νερό μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακιά. Ανοίγουμε φύλλο λεπτό και κόβουμε λουρίδες πλάτους 8 εκ. και μήκους 20 εκ. Απλώνουμε πάνω 2 κουταλιές γέμιση και κλείνουμε το φύλλο. Το στρίβουμε για να γίνει σαν σαρίκι και αφού τελειώσουμε με όλο το φύλλο και όλη τη γέμιση τις τηγανίζουμε.Τις σερβίρουμε περιχυμένες με το σιρόπι.