2 Φλιτζάνια ρύζι μπασμάτι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 Φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας σκόρδο τριμμένο
1 Καρότο τριμμένο
2 Μανιτάρια Ολλανδίας κομμένο σε φέτες
1 Φινόκιο κομμένο σε λέπτές φέτες
12 Γαρίδες καθαρισμένες
4 κουταλιές της σούπας μαιντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι ? Πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας Σόγια Σως
Εκτέλεση
Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό σε ένα τηγάνι ή γουοκ. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες με το φινόκιο. Ρίχνουμε το καρότο, τα μανιτάρια και το σκόρδο. Ρίχνουμε το ρύζι, το μαϊντανό και τη σόγια σως. Τα αφήνουμε για 3-4 λεπτά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.