Areti
VIP μέλος
Τηγανητα Κερασια
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΑΣΙΑ:
5 κρόκοι αυγών
5 ασπράδια αυγών
150 γρ. αλεύρι
100 γρ. γάλα
1 πρέζα αλάτι
300 γρ. κεράσια μεγάλα
100 γρ. ζάχαρη
? κουταλάκι του γλυκού κανέλα
λάδι για τηγάνισμα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ ΒΑΝΙΛΙΑΣ:
125 γρ. γάλα πλήρες
125 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
50 γρ. ζάχαρη
3 κρόκοι αυγού
1 κλωναράκι βανίλιας σχισμένο κάθετα στη μέση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ετοιμάζουμε ένα χυλό ανακατεύοντας τους κρόκους, το αλεύρι, το αλάτι και το γάλα. Στο τέλος ρίχνουμε τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα και αφήνουμε το χυλό να μείνει για 40 λεπτά. Πλένουμε τα κεράσια και αφού τα στεγνώσουμε καλά, κρατώντας τα από το κοτσάνι, τα βουτάμε μέσα στο χυλό και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ρόδινο χρώμα. Τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το λάδι και τα περνάμε μέσα στη ζάχαρη και την κανέλα που έχουμε ανακατώσει. Τα σερβίρουμε ζεστά με μια χλιαρή σως βανίλιας* αρωματισμένη με λίγο kirsch (απόσταγμα από κεράσι).
Σημείωση: Μπορούμε να εκτελέσουμε αυτή τη συνταγή αντικαθιστώντας τα κεράσια με άλλα φρούτα, τα οποία μπορούμε να κόψουμε στα δύο ή στα τρία ανάλογα με το μέγεθός τους.
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
*ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ ΒΑΝΙΛΙΑΣ:
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια. Σε άλλο σκεύος ρίχνουμε τη ζάχαρη μέσα στους κρόκους και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε μέσα σ? αυτό λίγο από το προηγούμενο μίγμα και ανακατεύουμε. Ενώνουμε τα δύο μίγματα και τα τοποθετούμε στη φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Πριν αρχίσει να βράζει, δηλ. στους 84-85?C (εάν δεν έχουμε θερμόμετρο ελέγχουμε αν η κρέμα στέκεται ομοιόμορφα στο κουτάλι) κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε σε άλλο σκεύος για να μη μείνει στη ζεστή κατσαρόλα και ψηθεί το αυγό.