Δροσερό πεπόνι με σαντιγί και λευκή σοκολάτα, σε \τραγανή βάση για τάρτα. Τι πιο δροσερό για γλυκό μέσα στο καλοκαίρι;
Συστατικά
* 1 πεπόνι σε λεπτές φέτες
* Για την βάση: 200 γρ Μπισκότα ditzestive τριμένα
* 50 γρ αμύγδαλα τριμένα καβουρδισμένα
* 2 κουταλιές μαργαρίνη ελάχιστα λιωμένη
* Για την κρέμα: 400 γρ κρέμα γάλακτος
* 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
* 200 γρ σοκολάτα λευκη
* Ελάχιστο ξύσμα από λεμόνι
* Για την σάλτσα: 1 φλιτζάνι μέλι
* ½ φλιτζάνι κρασί visandeau
Τρόπος μαγειρέματος
1
Ανακάτεψε όλα τα υλικά για την βάση τις τάρτας και στρώσε μέσα σε βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα
2
Σε ένα τηγάνι ρίξε το μέλι μαζί με το κρασί visandaeu και ανακάτεψε σε μέτρια φωτιά να γίνει μια ρευστή σάλτσα
3
Σε bain mary λιώσε σε χαμηλή θερμοκρασία την λευκή σοκολάτα
4
Χτύπα με ένα μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγή και πρόσθεσε το ξύσμα λεμονιού ανακατεύοντας με μια σπάτουλα
5
Ρίξε την κρέμα πάνω στην βάση με τα μπισκότα και από πάνω την λευκή σοκολάτα βυθιζοντάς την ελαφρά μέσα στην κρέμα με μια σπατουλα
6
Από πάνω πρόσθεσε τις φέτες από το πεπόνι και την σάλτσα visandeau