τάρτα με ροκφόρ και αχλάδια
5 αχλάδια
100 γρ ζάχαρη
160 γρ βούτυρο
100 γρ ζάχαρη άχνη
60 γρ μέλι
150 γρ ροκφόρ
3 αυγά
200 γρ αλεύρι
100 γρ καρύδια τριμμένα
καθαρίζουμε τα αχλάδια, αφήνοντας το κοτσανάκι τους. τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα, τα καλύπτουμε με νερό και ρίχνουμε τη ζάχαρη. τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, όχι να λιώσουν. τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, την άχνη, την άχνη, το μέλι και το ροκφόρ μέχρι να γίνουν ένα μείγμα αφράτο. προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα. σταματάμε το μίξερ και ανακατεύουμε με το αλεύρι και τα καρύδια. μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικά μπολ, αφού προηγουμένως τα βουτυρώσουμε και τα ζαχαρώσουμε και στο κέντρο τοποθετούμε από ένα αχλάδι. ψήνουμε τις τάρτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 30 λεπτά. πασπαλίζουμε τα αχλάδια με λίγη ζάχαρη και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά στους 150ο c.