Υλικά
6 μέτριες βρασμένες πατάτες (με τη φλούδα τους)
3 κ.σ. γεμάτες λευκός ταραμάς
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 λεμόνι (χυμός)
2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο απαλό
2 κ.σ. νερό
Εκτελεση
Βράζουμε τις πατάτες και αφού κρυώσουν ελαφρά, ώστε να μπορούμε να τις πιάσουμε, τις ξεφλουδίζουμε. Τις κομματιάζουμε με το μίξερ στους κόφτες ή στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τον ταραμά, το κρεμμύδι, τον άνηθο και το λεμόνι. Χτυπάμε τα υλικά, να πολτοποιηθούν. Σταγόνα σταγόνα, με ροή κλωστής και πάντα με το μίξερ σε λειτουργία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Τέλος προσθέτουμε το νερό. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και ελιές.
Συμβουλή
Όταν βράζουμε πατάτες για ταραμοσαλάτα, πάντα τις αφήνουμε με τη φλούδα τους για να μη ρουφήσουν νερό.Προσθέτοντας ελάχιστο νερό στον ταραμά στο τελευταίο στάδιο, αποκτά μια βελούδινη υφή σαν μους. |